O KAMPU

CAMP NO COMP je letnji kamp za decu koji se svojim jedinstvenim konceptom i kvalitetnim sadržajem profilisao kao jedna od naših najvažnijih aktivnosti. Svakodnevni prelazak preko prepreka na drveću, spavanje u šatoru, zdrava ishrana, celodevne aktivnosti (07h-22h), stalni instruktorski nadzor (24/7), sticanje korisnih veština koje se ne uče ni u školi ni kod kuće, edukacija dece o ponašanju tokom nepredvidjenih okolnosti i približavanje prirodi samo su neke od karakteristika koje su izdvojile CAMP NO COMP kao jedini kamp takve vrste u Srbiji. Jedan od  ciljeva kampa je da decu na zabavan način što više osamostalimo.

Naša želja je da ublažimo uticaj današnjih tehnologija (kompjutera i mobilnih telefona), da im pokažemo da je moguće dobro se zabavljati i bez svih tih modernih pomagala, da razvijemo kod dece ljubav prema boravku i aktivnostima u prirodi.

Trudimo se da kroz raznovrsne sportsko-rekreativne, edukativne i kulturno-zabavne sadržaje potstaknemo decu da razvijaju motoričke sposobnosti, snagu i kondiciju, razvijaju svest o svom, kao i zdravlju drugih, da preuzimaju odgovornost, da slušaju i budu slušani, da jačaju samopouzdanje i samostalnost...

Jedno od osnovnih opredeljenja članova Avantura parka je zdrav život i zdrava ishrana. Sve to pokušavamo da prenesemo i na naše kampovce. Deca imaju tri obroka i jednu užinu dnevno. Oni su sastavljeni prema preporučenim  dnevnim potrebama dece i hrana je raznovrsna, sveže pripremljena, sa obiljem povrća, mesa i salate.

Tokom prethodnih kampova imali smo značajan broj dece iz dijaspore, kao i dece iz Srbije. Ponosni smo na to što su se u kampu sklopila neka neraskidiva prijateljstva koja traju i danas.

Ove godine tokom letnjeg raspusta će se održati četvrti po redu kamp za decu uzrasta od 9 do 12 godina – CAMP NO COMP 2016. Kamp se nalaziu sklopu Avantura parka u Beogradu na Adi Ciganliji. Naš tim čine instruktori iz oblasti speleologije, alpinizma, spasavanja, preživljavanja u prirodi koji svojim višegodišnjim iskustvom podižu kvalitet kampa na veoma visok nivo. Kulturno-zabavne sadržaje sprovodimo u saradnji sa prijateljima koji su aktivni u toj oblasti.